Menu

Kompakt Laminant Nedir ?

Kompakt Laminant

Kompakt laminat tanım olarak reçine emdirilmiş kraft kâğıtlarının belirli ısı ve basınç altında preslenmesi ile oluşan plakalara  verilen isimdir.

Bu tanım bir çoğumuz için yeteri kadar açıklayıcı değil bu yüzden gelin kompakt laminant nedir daha detaylı inceleyelim :

-Öncelikle Kompakt kelimesine bakalım

Kompakt kelimesi sözlük anlamı olarak sert , yekpare anlamına gelmektedir.

-Laminant 

    kraft ve dekor kağıtlarının emprenye işlemlerinden sonra belirli basınç ve ısı ile bir araya gelmesinden oluşan dekoratif bir üründür.

Teknik özelliklerine değinmek gerekirse standart kalınlıkları 0.60 ile 0.80 mm kalınlığında olup, ihtiyaca göre siparişle 1.5 mm ye kadar üretilebilir. Yaklaşık her 0.1 mm için 1 adet kraft kağıdı kullanılır. Buna göre, 0.60 mm için yaklaşık (kraftk kâğıdının kalınlığına göre değişmekle birlikte) 6 adet kraft kağıdı kullanılır.

Kompakt Laminant Nedir ? Kompakt Laminant Hakkında Bilmeniz Gerekenler, sistem kabin, sander, gentaş, hk kabin, net laminant, düzey kabin, namtaş, es kabin, berk laminant, bekabin, asd laminant, pelilam, cubicle center

Kompakt Laminant Nedir sorusuna cevap bulmamıza çok az kaldı .Kompakt ve laminant kelimlerini öğrendiğimize göre kompakt laminantı tanımlamaya geçebiliriz

  • Kompakt laminat denilince, aklımıza tamamı laminant olan bir plaka gelmelidir .
  • Kraft kağıdı reçine içine daldırılır ve kurutulur.
  • Daha sonra bu tabakalar fırınlanıp alt ve üst kısımlarından sıkıştırılır.
  • Polimerizasyon adı verilen işlemle bütün parçalar bir araya getirilip birleştirilir.
  • Bu işlemlerin sonucunda ekstra dayanıklı bir katı-çekirdek laminant ortaya çıkar. Bu laminant güçlü , su geçirmez , son derece dayanıklı ve az bakım gerektirir. Bu sebep ile ticari ve kamusal alanlarda çok sayıda kullanım için idealdir.

 

  • Kompakt laminant alanında hizmet vermekte olan bir çok firma bulunmakta. Bu firmalar arasında benim kendi tercihim İdeal Kabin 'dir. Yaptığımız alışveriş sonrasında gösterdikleri ilgi ve ve ürünlerinin arkasında olmaları ile benim gönlümü kazanmayı başardılar.

 

  • Sizlere tavsiyem Kompakt laminant kullanmayı düşündüğünüz bir işiniz varsa kesinlikle yurtdışı firmaları ile çalışmayın.Edindiğim bilgilere göre herhangi bir sorunla karşılaştığınızda sizinle muhattap olan kimse yok .

Kompakt laminant alacağınız firmayı dikkatli seçmenizi öneririm zira iş yaptığınız firma ile sürekli iletişim halinde olmanız gerekmekte ve piyasada ki çoğu firma yalnızca para kazanma derdinde bu yüzden size az önce de belirttiğim İdeal Kabin gibi firmaları tercih etmenizi öneririm malzeme kalitesi ve marka ismi bu işte son derece önemlidir.Ucuzunu alıp sürekli sorunla karşılaşma olasılığınız çok yüksek bu yüzden son derece dikkatli olun.

Etiketler:, , , ,